Hörby Motocrossklubb
Är en ideell klubb för motorintresserade som bildades 1981.
Vår anläggning på Västervång strax öster om Hörby består av två motocrossbanor.
Vår stora crossbana är gjord för att passa en bred grupp av stora åkare, banunderlag är en blandning mellan sand partier och hårda partier och bedöms av många att varar tekniskt svår och väldigt underhållande. Den andra banan lämpar sig för de yngre förarna då banunderlag är hårt för att underlätta körningen.
Till Hörby MCK är alla välkomna, oavsett ålder och erfarenhet, motionär eller elitförare – nivån väljer du själv, en dag kanske du försvarar klubbens färger i klubbens serielagen eller via någon annan tävling.
Klubbens serielag gick upp i division 1 i år.
Vi kommer även att anordna ett par stycken träningsläger för klubbens medlemmar under året, dels för att utvecklas som motocrossförare men även för att skapa gemenskap i Motocrossklubben.

Det finns 2 små motocrosscyklar att hyra en Kawasaki KLX 110 och en PW 50 som är nyinköpta för iår.

Naturligtvis har vi en fungerande klubbstuga med kiosk och med omklädningsrum med dusch och wc.

Vi har även en miljögodkänd spolplatta så att ni kan spola av er motorcykel efter avslutad träning/tävling.

Motocrosstävlingar kommer att hållas på vår anläggning under året (se fliken "tävlingar") med en stubbarace tävling som avslutning på annan plats i Hörby kommun.

Vi ser det som en självklarhet att man tar allt sitt skräp med sig hem, då klubben inte har någon anställd vaktmästare.

I Hörby MCK hjälps alla åt för att hålla hög klass på vår anläggning och banorna.

Vi är stolta över vår enkla men fina anläggning.

Varmt välkomna!

Uppdaterad: 18 JAN 2017 20:47

Banan är stängd för i år!!

KOMMANDE EVENT

Saxtorpsläger 181029
Planeringsmöte181107
Årsfest den 181124 på Adolfssons fisk!!

Välkomna!!!

2018 är HMCK kontant fritt! Vi använder Swish!!!

Postadress:
Hörby MCK - Motorcykel och Snöskoter